HIIDENLINNA

Suomen ainoa 1900-luvulla rakennettu kivilinna!

Juhannuksesta alkaen myös linnaan mahdollisuus 

tutustua.

Mikä on Hiidenlinna?

Hiidenlinna on täysin ainutlaatuinen keskiaikaiseksi rakennettu kivilinna Somerniemellä, Kalevala-henkisessä ympäristössään. Hiidenlinna on Somerolaistaiteilijan ideoima ja itserakentama. 1990-luvulla valmistunut keskiaikaistyylinen rakennelma pihapiireineen sisältää jo itsessään lukuisia käsintehtyjä teoksia ja erikoisia yksityiskohtia. Linna Sijaitsee perisuomalaisessa maisemissa Särkjärven rannalla.

Hiidenlinna toimii myös kiinnostavana seniorimatkailijoiden käyntikohteena, sekä erilaisten yritystapahtumien paikkana. Hiidenlinnaa pääsee ihailemaan aluemaksulla ja se sisältyy myös Seikkailulippuun. 

Huom! Ei koiria alueelle. Koirien ulkoilutus alueen ulkopuolella mahdollista.

Hiidenlinnalla nähtävillä kuvataiteilija Satu Ilmosen teoksia kaudella 2021.

HIIDENLINNA

Taiteilija Reino Koivuniemen luomus. Jykevä kivilinna seisoo uljaana järvimaisemassa. Takuulla ainutlaatuinen käyntikohde tai kokous-/juhlapaikka. Taiteilijan kädenjälki näkyy rakennuksessa joka neliöllä ja usein kuulee kysyttävän: "Kuinka tämä on mahdollista?". Tule itse katsomaan Someron ihmettä!

Käsityön ihmeitä

Yhden miehen taidon näyte. Lähes kaikki käsin tehtyä.

Lisäksi taiteilija Åke Utterin puutöitä, sekä vaihtuvia näyttelyitä eri taiteilijoilta. Linna piha-alueella paljon puuteoksia mm. Moia-patsaat, Nili-aitta.