top of page

Suomen ainoa 1900-luvulla rakennettu kivilinna!

Mikä on Hiidenlinna?

Hiidenlinna on täysin ainutlaatuinen keskiaikaiseksi rakennettu kivilinna Somerniemellä, Kalevala-henkisessä ympäristössään. Hiidenlinna on Somerolaistaiteilijan ideoima ja itserakentama. 1990-luvulla valmistunut keskiaikaistyylinen rakennelma pihapiireineen sisältää jo itsessään lukuisia käsintehtyjä teoksia ja erikoisia yksityiskohtia. Linna Sijaitsee perisuomalaisessa maisemissa Särkjärven rannalla.

Hiidenlinna toimii myös kiinnostavana seniorimatkailijoiden käyntikohteena, sekä erilaisten yritystapahtumien paikkana. Hiidenlinnaa pääsee ihailemaan aluemaksulla ja se sisältyy myös Seikkailulippuun. 

Huom! Ei koiria alueelle. Koirien ulkoilutus alueen ulkopuolella mahdollista.

HIIDENLINNA

Taiteilija Reino Koivuniemen luomus. Jykevä kivilinna seisoo uljaana järvimaisemassa. Takuulla ainutlaatuinen käyntikohde tai kokous-/juhlapaikka. Taiteilijan kädenjälki näkyy rakennuksessa joka neliöllä ja usein kuulee kysyttävän: "Kuinka tämä on mahdollista?". Tule itse katsomaan Someron ihmettä! Kesällä 2024

Hiidenlinnalla taidenäyttely LUMOUS - maalauksia mystisestä luonnosta. Näyttely avautuu 8.6.2024.

Käsityön ihmeitä

Yhden miehen taidon näyte. Lähes kaikki käsin tehtyä.

Lisäksi taiteilija Åke Utterin puutöitä, Esko Pakarisen puutaidetta sekä vaihtuvia näyttelyitä eri taiteilijoilta. Linna piha-alueella paljon puuteoksia mm. Moia-patsaat, Nili-aitta, karhuteoksia jne.

bottom of page